Salut! Caut resurse bune pentru a invata MATLAB si Git pe cont propriu. Am lucrat cu ambele la facultate dar nu am inteles complet conceptele si acum in vacanta am uitat multe lucruri.
Pentru MATLAB ma descurc relativ ok, dar cu Git am probleme mari. Nu inteleg cum functioneaza repository-urile, cum se folosesc comenzile git push, git pull si altele. Totul mi se pare confuz.
Are cineva recomandari pentru:
- Tutoriale video pe YouTube (preferabil in engleza sau romana)
- Site-uri cu explicatii clare
- Sau poate cineva poate explica aici pe scurt conceptele de baza?
Invat destul de rapid, doar am nevoie de resurse bune pentru a intelege logic cum functioneaza lucrurile. Multumesc anticipat!
Am trecut prin asta acum câțiva ani. Cu Git, totul s-a clarificat când l-am văzut ca pe un backup inteligent, nu ceva complicat. Repository-ul e un folder care-și amintește toate versiunile fișierelor. Git push = trimiți schimbările pe server, git pull = aduci schimbările altora. Ce m-a salvat: am făcut un repo de test pe GitHub și am experimentat - modificat fișiere, commit-uri, să văd cum arată istoricul. Pentru MATLAB, dacă te descurci ok, atacă probleme practice din ce te interesează. Eu am învățat cel mai bine cu mini-proiecte, nu din documentație. Ambele se învață doar prin practică repetată.
Pentru Git, începe cu Atlassian Git tutorials - au explicații super clare cu diagrame vizuale. M-au salvat când încercam să înțeleg branch-urile și merge-urile. Git Immersion e și el genial - tutorial interactiv unde înveți făcând exerciții pas cu pas. La MATLAB, documentația oficială MathWorks e surprinzător de ok, mai ales “Getting Started”. Eu am combinat-o cu canalul de YouTube “MATLAB” - au exemple concrete de la simplu la complex. Ce a mers la mine: 30 min zilnic pentru fiecare, dimineața când eram fresh. Pentru Git mi-am făcut un repository dummy să testez comenzile fără să-mi fie frică că stric ceva. La MATLAB am refăcut exerciții simple din facultate să-mi revin, apoi am trecut la proiectele mele mici.
Honestly, cu Git cel mai bun sfat e să folosești Github Desktop la început - interfața grafică te ajută să înțelegi ce fac comenzile înainte să treci la terminal. Pentru matlab, eu am învățat mult din File Exchange - descarci scripturi făcute de alții și vezi cum au gândit problemele. Nu te complica cu teoria multă inițial.