Problema cu codul postal obligatoriu pe Shopify Romania

Buna ziua,

Am o problema mare cu magazinul meu Shopify de cand au introdus obligativitatea codului postal pentru comenzi. Clientii nu mai pot finaliza achizitiile fara sa completeze acest camp si asta imi afecteaza foarte mult vanzarile.

Cautam o solutie sa fac din nou optional campul pentru cod postal sau sa il elimin complet din procesul de checkout. A incercat cineva sa rezolve aceasta situatie?

Vanzarile mi au scazut dramatic de la implementarea acestei schimbari si am nevoie urgent de o solutie. Sunt convins ca si alti comercianti romani se confrunta cu aceeasi problema acum.

Orice sugestie sau metoda de rezolvare ar fi foarte apreciata. Va multumesc anticipat pentru ajutor!

Am avut aceeași problemă cu codul postal pe Shopify. Ce a mers pentru mine: intri în setările temei și modifici checkout.liquid. Cauți secțiunea pentru codul postal și setezi required la false. Trebuie să ai acces la cod, deci s-ar putea să ai nevoie de un developer. Atenție la updates - îți pot reseta modificările. Alternativ, poți folosi o aplicație de checkout, dar majoritatea costă. Personal, cred că editarea manuală e cea mai bună soluție pe termen lung.